Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vyžaduje si to trpezlivosť, ale chuť je šialená. Ako pripraviť malinový obláčik?

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski). Dezerty by nás mali potešiť nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Niektoré dezerty vás ešte predtým, ako ich ochutnáte, zaujmú aj svojím...

8.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski).

Dezerty by nás mali potešiť nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom. Niektoré dezerty vás ešte predtým, ako ich ochutnáte, zaujmú aj svojím názvom. To je prípad malinového obláčika, lahodného koláča, ktorý si môžete pripraviť v pohodlí domova.

Malinový obláčik – je jedným z najchutnejších dezertov
Foto: shutterstock/Przemyslaw Muszynski

Malinový obláčikový koláč kombinuje sladkú chuť s osviežujúcim nádychom ovocia, takže nepochybne osloví každého milovníka dezertov. Jeho príprava nie je náročná, ale vyžaduje si trochu času a ochoty. Ak si chcete byť istí, že váš malinový obláčik vyjde dokonale, použite tento recept.

Malinový obláčik – ingrediencie


Na prípravu koláča potrebujeme tieto prísady:

Krehké pečivo:

  • 250 g pšeničnej múky,
  • 1 PL práškového cukru,
  • 150 g studeného masla,
  • 1 žĺtok,
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica 18 % smotany.


Malinová vrstva:

  • 2 malinové želé,
  • 400 g čerstvých alebo mrazených malín,


Krém:

  • 400 ml 33 % smotany na šľahanie,
  • 250 g mascarpone,
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru,


Bezé:

  • 3 bielky,
  • štipka soli,
  • 150 g bieleho cukru,
  • 1 PL zemiakového škrobu,
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,
  • hrsť mandľových lupienkov.
Na koláčik môžeme použiť čerstvé, ale aj mrazené maliny
Foto: shutterstock/Nitr

Malinový obláčik – recept


Príprava malinového koláča by sa mala rozdeliť do niekoľkých krokov. Prvým krokom je príprava malinového želé. Môžete použiť čerstvé alebo mrazené maliny. Ak použijete mrazené ovocie, vyberte ich z mrazničky asi 30 minút vopred.

Rozpusťte dve malinové želé v 600 ml vriacej vody, vložte maliny do hrnca, pridajte 50 ml vody a priveďte do varu. Keď maliny pustia šťavu, ale ešte nie uvarené, pridajte rozpustené želé a dôkladne premiešajte. Hrniec s malinami a želé odstavte, aby obsah stuhol.


Teraz je čas pripraviť cesto. Do misy dáme múku, práškový cukor a prášok do pečiva. Studené maslo nakrájame na malé kúsky a tiež pridáme k ostatným prísadám. V tej istej miske pristane aj žĺtok a studená voda alebo smotana. Všetky prísady dôkladne premiešajte a vypracujte cesto, ktoré vytvarujte do gule. Takto pripravené cesto zabaľte do potravinárskej fólie a na pol hodiny uzavrite do chladničky.

Po štvrťhodine cesto vyberte z chladničky a vyložte ním dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto popichajte po celej ploche vidličkou a vložte do predhriatej rúry na 180 °C s horným a dolným ohrevom, ale bez ventilátora. Koláč pečte na strednej priečke približne 20 minút. Po tomto čase koláč vyberte z rúry a odložte ho vychladnúť.

Ďalším krokom je príprava pusiniek. Oddeľte žĺtky od bielkov z troch vajec. Bielky vložte do misy mixéra, pridajte štipku soli a šľahajte štyri minúty. Potom za stáleho šľahania postupne pridávajte jednu rovnú polievkovú lyžicu cukru za druhou, približne každú minútu.


Celý proces šľahania bielkov by nám mal trvať približne 15 minút a na samom konci znížime rýchlosť mixéra, pridáme zemiakový škrob a citrónovú šťavu a šľaháme ďalších 20 sekúnd. Bezé je teraz hotové.


Na dno tortovej formy opäť položíme papier na pečenie a rovnomerne naň nanesieme pusinky, ktoré posypeme mandľovými vločkami. Bezé vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C a zapneme program konvekcia.

Po 20 minútach znížte teplotu na 110 °C a nechajte ju približne 80 minút. Po uplynutí tohto času vypnite rúru a nechajte pusinky v rúre, kým nevychladnú. Keď je pusinka vychladnutá, vyberte ju z rúry a opatrne ju vysuňte z tortovej formy.


Pripevnite boky k tortovej forme. Na dno položíme krehké cesto, zalejte ho malinovým želé a celé ho na 30 minút schlaďte v chladničke.


Teraz je čas na prípravu krému. Do misy mixéra nalejte dobre vychladenú 33 % smotanu, práškový cukor a vychladnutý syr mascarpone. Všetko premiešajte pri vysokých otáčkach. Tortu s želé a malinami vyberieme z chladničky a navrstvíme na ňu vrstvu pripraveného krému. Na krém položíme upečené pusinky a jemne pritlačíme. Celok vložte na 60 minút do chladničky. Po tomto čase je malinový obláčik pripravený na konzumáciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Koláč so slivkami a drobenkou. Je taký dobrý, že sa nebudete chcieť zastaviť len pri jednom kúsku

Koláč „čierny les“ je chuť môjho manžela z detstva. Teraz ma ňou „trápi“ každý týždeň. Ale chutí mi


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Lievance pijú tuk ako šialení? Uhaste ich smäd jednou lyžičkou. Budú chrumkavé a nadýchané

12.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina). Nadýchané kysnuté lievance s jablkami sú pochúťkou, ktorú milujú deti aj dospelí. Vďaka svojej jemnej štruktúre a…

Cukrárka mi prezradila najlepší spôsob prípravy šľahačky. Stačí pár kvapiek a bude tuhá

12.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Šľahačka je jemnou a nadýchanou ozdobou mnohých dezertov a môže sa podávať k želé, koláčom a gofrom. Jej…

Ideálna nátierka pre srdciarov: Zjedzte ju každé ráno a tlak bude ako hodinky

11.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/abeer estaitia). Hľadáte zdravú alternatívu k maslu? Táto orientálna pochúťka nielen chutí božsky, ale dokáže aj znížiť krvný tlak…

Expresné dezerty na Valentína, ktoré sa budú páčiť každému. Lacné, od srdca a bez chemikálií

11.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Inside Creative House). Dezert na Valentína je dokonalým doplnkom romantickej večere vo dvojici. Valentínske sladkosti nielen výborne chutia, ale…

Sušienky s pistáciovou príchuťou si podmania vaše chuťové bunky. Budete prekvapení, ako ľahko sa pripravujú.

11.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Enez Selvi). Pistácie si získavajú srdcia gurmánov a dobývajú svet moderného pečenia. Tentoraz pripravíme krehké pečivo, ktoré očarí nielen…

Auto Trendy

Nejazdíte dlhšie autom? Akumulátor vás môže sklamať v najhoršom momente!

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Nechávate svoje auto dni alebo týždne stáť na jednom mieste? Aj keď si myslíte, že vozidlu nič nehrozí, realita môže byť iná. Akumulátor sa vybíja…

Máte problémy so štartovaním auta? Zistite, či za to nemôže palivové čerpadlo!

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Palivové čerpadlo je neviditeľný hrdina vášho vozidla – bez neho by ste sa nikam nedostali. Jeho porucha však môže spôsobiť vážne problémy, od zlyhania motora…

Panika na burze: Hrozba pre európske automobilky, BYD ponúka „Božie oko“ bez príplatkov

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový gigant BYD šokoval svet predstavením svojho nového systému autonómneho riadenia „Božie oko“ ako štandardnej výbavy. Čínska automobilka vyvolala nielen nadšenie zákazníkov, ale aj paniku…

Novinka na Slovensku: Elektrická budúcnosť podnikania začína s Farizon V6E!

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Úžitkové vozidlá nikdy nevyzerali tak štýlovo a neponúkali toľko pokrokových riešení. Farizon V6E prináša revolúciu v segmente elektrických dodávok, spojenie praktickosti s technológiami budúcnosti a…

Menej nehôd, viac bezpečnosti! Zásadné zmeny na diaľniciach

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Národná diaľničná spoločnosť dokázala, že investície do bezpečnosti sa vyplácajú. Zavedením inovatívnych opatrení a moderných technológií sa podarilo znížiť nehodovosť na diaľniciach a rýchlostných cestách…

Trump ruší miliardy na nabíjacie stanice. Automobilky bijú na poplach!

12.2.2025 Redakcia Auto trendy - Americký prezident Donald Trump opäť rozvíril vody automobilového priemyslu. Oznámil zrušenie programu, ktorý mal podporiť budovanie infraštruktúry pre elektromobily. Päť miliárd dolárov, pôvodne určených na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov