Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Stačí chvíľka práce a zmizne zo stola ešte rýchlejšie. Táto cestovinová večera sa pripravuje sama

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Rýchla večera z cestovín je vždy dobrý a spoľahlivý spôsob, ako pripraviť chutné a sýte jedlo, ktorého príprava nezaberie...

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).

Rýchla večera z cestovín je vždy dobrý a spoľahlivý spôsob, ako pripraviť chutné a sýte jedlo, ktorého príprava nezaberie veľa času. Stačí pár minút v kuchyni a budete mať pokoj na ďalšie dva dni.

Ako pripraviť túto rýchlu pochúťku?
Foto: shutterstock/from my point of view

V lete, keď je teplota taká vysoká, má málokto chuť stáť v kuchyni a variť zložité jedlá. Namiesto toho sa rozhodnite pre jedlá, ktoré sú rýchle, ale stále chutné. Ideálnym riešením sú zapekané cestoviny.

Táto rýchla večera s cestovinami poteší každého. Môžete ju pripraviť za krátky čas

Zapekané cestoviny sú nápadom na rýchlu večeru. Navyše ich môžete pripraviť na rôzne spôsoby, vrátane mäsovej aj vegetariánskej verzie, podľa toho, čo preferujete. Základom sú, samozrejme, cestoviny, cibuľa, cesnak a paradajková passata, zatiaľ čo prílohy závisia od vašich preferencií. Ak chcete tradičnú verziu, pripravte ju s mletým mäsom. Čo potrebujete?

Zloženie:

  • 0,5 kg mletého mäsa z bravčového pliecka alebo šunky
  • približne 400 g penne rezancov
  • 500 g paradajkovej passaty
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie a obľúbené korenie, napríklad zmes talianského korenia alebo údenej papriky, bazalka, oregano, chilli
  • olivový olej na vyprážanie
  • syr na posypanie
Tento cestovinový recept s mletým mäsom je sýty, chutný a uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky.
Foto: shutterstock/Leka Sergeeva

Nápad na cestoviny s mäsom. Môžete ho pripraviť aj ako vegánsky

Tento cestovinový recept s mletým mäsom je sýty, chutný a uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Ako ho pripravíte? Je to naozaj jednoduché.

  1. Rúru nastavte na 180 stupňov. Cestoviny varte v osolenej vode o 2-3 minúty kratšie, kým nie sú al dente.
  2. Cibuľu ošúpte a nakrájajte, cesnak ošúpte a rozdrvte.
  3. Do panvice nalejte trochu olivového oleja, orestujte cibuľu, pridajte cesnak a mleté mäso. Smažte, kým nezhnedne, potom pridajte paradajkovú passatu a obľúbené korenie.
  4. Nasypte cestoviny do zapekacej misy, pridajte mäso, premiešajte, prikryte a pečte asi 20 minút.
  5. Nastrúhajte si syr.
  6. Päť minút pred koncom pečenia cestoviny odkryte a posypte vrch strúhaným syrom.

Ak nemáte radi mleté mäso, môžete použiť kuracie mäso nakrájané na malé kúsky alebo pripraviť vegánsku verziu. K zosklovatenej cibuli pridajte na plátky nakrájanú cuketu, papriku a baklažán, orestujte a potom pridajte konzervované paradajky alebo cherry paradajky. Nezabudnite na svoje obľúbené korenie. Vmiešajte do cestovín a pečte v rúre približne 20-25 minút.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto cestoviny pripravíte len z dvoch ingrediencií. Je ťažké uveriť, že sú hotové za pár minút

Tento recept na lososa som dostala od kamarátky. Pridala som dve ingrediencie a neľutujem


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov