Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Jeden plech nestačí. Pridajte do zmesi lyžicu. Pistáciový cheesecake bude nadýchaný ako obláčik

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/geniuscook_com). Pistáciový tvarohový koláč je mimoriadne chutná variácia jedného z najobľúbenejších koláčov. Chutí neskutočne dobre a vyzerá ako z výstavy cukrární. Ako ho pripraviť?...

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/geniuscook_com).

Pistáciový tvarohový koláč je mimoriadne chutná variácia jedného z najobľúbenejších koláčov. Chutí neskutočne dobre a vyzerá ako z výstavy cukrární. Ako ho pripraviť? Napriek tomu, že sa to zdá byť ťažké, nie je to až také zložité.

Pistáciový Cheesecake
Pistáciový tvarohový koláč je mimoriadne chutná variácia jedného z najobľúbenejších koláčov.
Foto: shutterstock/geniuscook_com

30. júla sme si pripomenuli Medzinárodný deň tvarohových koláčov. Pravdepodobne neexistuje lepšia príležitosť na upečenie úžasne chutného pistáciového koláča v pohodlí domova. Najmä preto, že sa pripravuje pomerne ľahko a rýchlo. Len si dajte pozor, pretože jeden plech nemusí stačiť.

Pistáciový tvarohový koláč je ten najlepší dezert, aký si môžete predstaviť. Čo potrebujete na jeho prípravu?

Cheesecake je nepochybne jedným z najobľúbenejších našich koláčov, spolu s jablkovým koláčom a bábovkou. V závislosti od vašich preferencií ho môžete pripraviť na rôzne spôsoby, napríklad s pridaním bielej čokolády, brusníc, s rosou alebo za studena. Výber je naozaj dosť veľký. Ak však hľadáte jedinečnú kombináciu chutí, ktorá rozmaznáva vaše chuťové bunky, určite vyskúšajte recept na tvarohový koláč s pistáciami. Je taký šialene lahodný, že sa takmer nedá opísať. Čo potrebujete na jeho prípravu?

Pre korpus:

  • 1/2 kocky masla (100 g),
  • 200 g sušienok.

Na hmotu:

  • 0,5 kg tvarohu,
  • cca. 200 g smotanového syra
  • 200 g pistáciovej pasty,
  • voliteľne: 200 g lúpaných nesolených pistácií,
  • 3 vajcia,
  • 150 g bieleho cukru,
  • približne lyžica citrónovej šťavy,
  • vanilkový extrakt,
  • približne polievková lyžica pšeničnej múky.

Na vrch:

  • biela čokoláda,
  • 100 ml 30% smotany,
  • niekoľko pistácií,
  • voliteľne: sušené maliny.
Ako pripraviť šialený pistáciový cheesecake?
Foto: shutterstock/Carey Jaman

Ako pripraviť šialený pistáciový cheesecake? Recept krok za krokom

Príprava tvarohového koláča s pistáciami je trochu časovo náročná, ale zvládne ju každý bez ohľadu na svoje kulinárske zručnosti. Začnite predhriatím rúry na 160 stupňov a prípravou formy. Dno vyložte papierom na pečenie. Čo robiť ďalej?

  1. Rozpustite maslo na miernom ohni, rozdrvte alebo zomeľte sušienky a potom spojte obe prísady, aby vznikla hustá hmota. Dajte ju na dno formy a uložte do chladničky, kým budete pripravovať zmes.
  2. Tvaroh zomelieme, potom ho dáme do misky, pridáme smotanový syr, pastu, vajcia, múku, asi lyžičku vanilkového extraktu, citrónovú šťavu a cukor. Mixérom vymiešame na hladkú hmotu. Voliteľne: nasekáme pistácie a pridáme ich do celku.
  3. Z chladničky vyberieme formu zo sušienkami, lyžicou do nej dáme tvarohovú zmes, zarovnáme ju a celok vložíme do vyhriatej rúry. Pečte približne 60 minút, kým vrch nie je ľahko hnedý.
  4. Po uplynutí času vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte koláč v rúre ešte pol hodiny. Potom ho vyberte a počkajte, kým vychladne.
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustite smotanu a čokoládu. Zmes vymiešajte a nalejte ju na vychladnutý koláč. Ozdobte nasekanými pistáciami a prípadne sušenými malinami. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nepreplácajte. Vafle z tohto receptu budú chutnejšie a lacnejšie ako tie pri mori

O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Masť z lekárne za pár eur redukuje vrásky, upokojuje akné. Obsahuje kľúčový vitamín

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MarijaBazarova). Na prvý pohľad nenápadná, lacná a bez lesklej reklamy. Masť s vitamínom A, ktorú nájdete v bežnej…

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Idete na dovolenku? Vložte zápalku do každého kvetináča a vaše rastliny neuhynú

14.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot shutterstock/Passakorn sakulphan). Pred odchodom na dovolenku sa mnohí obávajú o svoje izbové rastliny. Zostanú bez dozoru, vody a…

Dážď môže spôsobiť choroby rastlín. Skontrolujte listy, kým nie je neskoro

14.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kokhan O). Teplo a vlhko je ideálna kombinácia pre šírenie plesní a hniloby. Rastliny teraz potrebujú vašu pozornosť viac…

Šokujúci objav vedcov: Toto sladké ovocie znižuje cukor v krvi a spaľuje tuky!

14.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Romix Image). Mango nie je len sladkou pochúťkou z trópov. Najnovšia štúdia amerických vedcov ukazuje, že pravidelná konzumácia tohto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov