21.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Palacinkové cesto sa trhá a praská? S týmto receptom nie. Palacinkové krokety sú pružné, mäkké a veľmi tenké, takže dokonalé. Ako ich pripraviť? To vám o chvíľu prezradíme. Pani Bára má na to skvelý patent.
Ako pripraviť palacinky, aby boli jemné a pri skladaní sa netrhali? Ukázalo sa, že je to triviálne a nie je na tom nič zložité. Stojí však za to vedieť, že palacinky budú poddajnejšie a mäkšie, keď do cesta pridáte trochu viac tuku ako doteraz. Maslo v tomto recepte splní svoju úlohu. Pani Bára, staršia kuchárka, na to nikdy nezabúda.
Najlepšie palacinkové krokety – nebudete ich jesť nikde inde, len vo svojej kuchyni
Ingrediencie:
- 1 plný hrnček pšeničnej múky, najlepšie typ 450,
- 1 šálka mlieka,
- 3/4 šálky perlivej vody,
- 2 veľké vajcia,
- 3 lyžice rozpusteného masla,
- štipka soli.
Postup prípravy:
- Najprv rozpustíme maslo a necháme ho mierne vychladnúť.
- Do misky preosejeme múku, pridáme soľ a rozšľaháme vajcia. Pridáme vodu a mlieko a vymiešame mixérom na hladké cesto, ktoré sa pekne leje.
- Misku s cestom odstavíme na 15 minút. Vďaka tomu bude cesto na palacinkové krokety oveľa pružnejšie, pretože lepok v múke spojí všetky prísady.
- Po uplynutí tohto času prilejte do cesta tekuté maslo a znova premiešajte. Nezabudnite však, že maslo musí byť vlažné, nie horúce.
- Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte maslom alebo olejom. Pomocou naberačky rozotrite porcie cesta po celej panvici a smažte dozlatista. Z takýchto palaciniek ľahko pripravíte krokety na rôzne spôsoby.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko
Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné