7.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstockúIgor Dutina).
Ako pripraviť grilované rebierka? Nie je na tom nič zložité, potrebujete len kvalitné mäso a správnu marinádu. A práve marináda tu zohráva kľúčovú úlohu. Dnes vám povieme, ako pripraviť rebierka na americký spôsob – na grilovanú bravčovú krkovičku a klobásky sa ani nepozriete.

Foto: shutterstockúIgor Dutina
Rebierka na americký spôsob chutia ako sen a každý mäsožravec s tým bude súhlasiť. Sú jemné, vláčne a šťavnaté, a ak chcete svojim blízkym naservírovať niečo naozaj chutné, inšpirujte sa týmto americkým receptom. Marináda dodáva mäsu chuť a vďaka nej je príjemne mäkké a samo sa oddeľuje od kosti. Z receptu, ktorý približujeme, pripravíme porcie pre dve osoby. Rebierka však vyjdú také chutné, že by bol hriech tieto dávky nezdvojnásobiť alebo strojnásobiť.
Rebierka na americký spôsob. To najlepšie na grilovanie
Ingrediencie:
- 500 g bravčových rebier v pásikoch,
- 1,5 PL medu,
- PL sójovej omáčky,
- čajová lyžička soli,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- lyžičku granulovaného cesnaku,
- čajová lyžička majoránky,
- pol čajovej lyžičky tymiánu,
- korenie podľa chuti.

Foto: shutterstock/Jaded Art
Rebierka na americký spôsob – ako pripraviť:
- Očistite mäso a rozdeľte ho na menšie kúsky. Osušte ich papierovou utierkou a vložte do misy.
- Do inej misky pridáme med, sójovú omáčku, soľ, korenie a zvyšok korenia. Všetko spolu premiešajte a podľa potreby pridajte trochu olivového oleja alebo citrónovej šťavy.
- Rebierka dôkladne potrite marinádou a odložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc, aby sa marináda dôkladne vstrebala do mäsa.
- Pred grilovaním vyberte rebierka z chladničky asi hodinu vopred, aby dosiahli izbovú teplotu. Grilujte ich na rozpálenom rošte z oboch strán. Mali by byť dosť tmavé – to je spôsobené karamelizáciou medu a prirodzenou farbou sójovej omáčky.
K tomu grilovaná zelenina, varená kukurica s maslom a hrianky. Na grilovačku nie je nič lepšie. Takéto rebierka odporúčam podávať oveľa viac ako bravčovú krkovičku alebo klobásky. Nemusíte čakať, vydajte sa k pultu s mäsom na hostinu v americkom štýle.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Švajčiarske zemiakové placky sú iné ako tie naše. Vďaka tejto metóde sú šialene chrumkavé
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.