Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Špenátová polievka je moje zjavenie. Urobím ju za 20 minút a pridám smotanový prídavok

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5). Špenát môžem jesť stále a veľmi často mám na stole cestoviny so špenátom, rôzne závitky a chutné pirohy. Nedávno som však objavila úplne...

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5).

Špenát môžem jesť stále a veľmi často mám na stole cestoviny so špenátom, rôzne závitky a chutné pirohy. Nedávno som však objavila úplne nový recept. Špenátová polievka je skutočná chuťová a aromatická bomba a ja ju obohacujem bielym doplnkom. Výsledok? Rozprávka.

Špenátová polievka – stvorená na horúce letné dni
Foto: shutterstock/melei5

Slováci milujú polievky a naša domáca kuchyňa má stovky receptov. Samozrejme, najobľúbenejšie polievky, ako sú vývar, paradajková polievka, zeleninová polievka alebo hubová polievka, sú dobre známe každému. Ja som sa však nedávno dozvedela o tejto špenátovej polievke a je to zvláštne, pretože špenát je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny a polievku som z neho ešte nejedla. Ľutujem každý premárnený rok svojho života, v ktorom som si neuvedomila, že zo špenátu sa dá uvariť niečo také chutné. Pripraví sa za krátky čas a vďaka pridaniu taveného syra je polievka krémová a naozaj stojí za to.

Špenátová polievka – chutná večera za dvadsať minút


Ingrediencie:

  • 1,5 l vývaru alebo ľahkého bujónu,
  • 300 g čerstvého špenátu,
  • 4 stredne veľké zemiaky,
  • 1 pór,
  • 1 cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 väčšia lyžica masla,
  • 100-150 g smotanového taveného syra,
  • soľ, korenie, bobkový list, muškátový oriešok,
  • na podávanie: vajcia uvarené natvrdo alebo krutóny.
Špenátová polievka – pridajte syr, nech je lahodne krémová
Foto: shutterstock/Nickola_Che


Špenátová polievka – ako na to:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, bielu časť póru nakrájame nadrobno, cibuľu na kocky a cesnak prelisujeme. Špenát opláchnite a osušte.
  2. Pripravte si hrniec a rozohrejte v ňom lyžicu masla. Pridáme cibuľu a pór a opečieme ich do sklovita. Pridáme zemiaky a trochu soli. Smažte, kým zemiaky nie sú miestami zlatisté. Pridajte špenát a cesnak. Dusíme, kým špenát nezvädne.
  3. Osmaženú zeleninu zalejte vývarom alebo bujónom a znížte teplotu. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Pridajte tavený syr nakrájaný na kúsky, aby sa rýchlejšie roztopil.
  4. Polievku podľa chuti ochuťte koreninami a rozmixujte na hladký krém pomocou ručného mixéra. Môžete pridať aj trochu smotany, aby bola polievka krémovejšia.

Takáto polievka je naozaj vynikajúca. Dávam vám recept, ktorý moja rodina miluje, ale pred časom som do nej okrem taveného syra pridala aj gorgonzolu – chutila výborne, ako z reštaurácie. Už sa teším, až k nám na večeru zavíta moja svokra, aby som videla, ako jej spadne sánka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Karfiolová polievka vždy chutí skvele, pretože pamätám na tieto ingrediencie. Toto je môj letný hit

Paradajková polievka ako z Talianska. Biely syr si podmaní vaše chuťové bunky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov