Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

5 cestičiek, ako sa ešte viac zamilovať do svojho manžela

15.10.2022 - Je úplne prirodzené, že prvotná zamilovanosť s ružovými okuliarmi pominie a vy sa na váš vzťah začnete pozerať reálne – čiže vnímate nielen radosti, ale aj starosti.

Zamilovať sa je zábavné a najmä vzrušujúce. Na začiatku romantického vzťahu je všetko krásne, plné energie a nádeje. Chcete, aby tento pocit vydržal po zvyšok vášho života.

Viete však, že pocit zamilovanosti nemôže trvať večne. Je úplne prirodzené, že zamilovanosť s ružovými okuliarmi pominie a vy sa na váš vzťah začnete pozerať reálne – čiže vnímate nielen radosti, ale aj starosti.

Môže prísť aj obdobie, kedy sa vášeň a vzrušenie niekde stratia… Ak ste si to uvedomili, ste na dobrej ceste. Prinášame vám preto 5 tipov, ako nabehnúť do starých koľají, kedy ste sa obaja tešili zo vzájomnej prítomnosti.

Upokojte svoju myseľ

Nájdite si činnosť, ktorá upokojí vašu myseľ. Môže to byť prechádzka, počúvanie hudby, pestovanie zeleniny či kvetov, remeslá i iné činnosti, ktoré pomôžu upokojiť vašu myseľ, odporúča vzťahový kouč Roland Legge.

Skúšajte rôzne aktivity, kým si nenájdete niečo, čo vám skutočne vyhovuje.

Pokojná myseľ vám totiž pomôže byť viac prítomná, a to vám umožní venovať pozornosť vašim vlastným potrebám  a potrebám vášho manžela.

Píšte si denník, aby ste pochopili svoje myšlienky

Popremýšľajte o aspektoch vášho vzťahu – čo v ňom funguje, ale aj tom, čo nefunguje. Ak si napíšete svoje myšlienky na papier, pomôže vám to lepšie pochopiť váš vzťah.

Svoje myšlienky môžete vyjadriť aj kreslením. Píšte a kreslite, čo vám napadne. Neexistuje správne alebo nesprávne!

Náhľad vám pomôže odhaliť, ako vaše postoje ovplyvňujú váš vzťah. Identifikovať postoje vám pomôže naučiť sa novému konaniu i tomu, akému správaniu sa vyhnúť.

zamilovanosť, manželstvo, kríza
Každý má určité potreby. Otázkou je, či práve tie vaše napĺňate vo vašom vzťahu. Ak však chcete manželovi povedať o svojich potrebách, musíte ich poznať.
Zdroj: Pexelst/cottonbro

Identifikujte svoje potreby

Každý má určité potreby. Otázkou je, či práve tie vaše napĺňate vo vašom vzťahu. Ak však chcete manželovi povedať o svojich potrebách, musíte ich poznať.

Strávite dostatok času oddelene? Venujete sa svojim záujmom. Cítite sa docenená? Ak nie, ako vám manžel môže prejaviť viac uznania?

Čo vám v živote chýba? Ako vás môže manžel povzbudiť, aby ste šla za svojimi snami? Chýba vám niečo vo vašom vzťahu? Ako to dokáže manžel naplniť?

Ak prediskutujete uvedené otázky, zostáva vám už len nájsť si spoločný čas na ich naplnenie.

Praktizujte efektívnu komunikáciu

Len vy ste tá, ktorá sa musí postarať o to, aby váš manžel vedel, čo potrebujete. Nečakajte, že vám bude čítať myšlienky!

Komunikácia prebieha vzájomne, takže aj vy sa budete musieť naučiť pochopiť potreby vášho manžela.

Nájdite si preto čas na rozhovor o dôležitých témach. Ak sa budete vzájomne počúvať, nájdete cestu, ako sa vzájomne pochopiť.

Oživte vzájomnú príťažlivosť

Čo vás na manželovi zaujalo ako prvé, keď ste ešte neboli manželia? Čo ste vtedy prežívali?

Vzťahový kouč Legge následne odporúča odpovedať si na otázku: Čo vám bráni mať vzťah, aký sa vám páči?

Citíte sa príliš unavená? Trávite príliš veľa času v práci? Aký je ďalší dôvod? Ak si zodpoviete uvedené otázky, zmena je len na vás.

Vzťahy si vyžadujú neustálu pozornosť. Obaja sa meníte, takže aj váš vzťah potrebuje určité zmeny. Žiadny vzťah nie je dokonalý, ale určite pocítite, či ste na dobrej ceste, aby ste oživili vzájomnú príťažlivosť, ktorú ste prežívali v začiatkoch vášho vzťahu.

Zdroj úvodnej foto: Pexels/joellenmoths


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je matkou 11 detí. Raňajky robí od 5.00 h. Prezradila, koľko míňa. „Vyzerá to ako hromadná výroba“

21.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@doughertydozen). Alicia Dougherty je matkou 11 detí. Žena sa rozhodla ukázať, ako pripravuje raňajky pre svoju veľkú skupinu. Jej…

Išla na rande s rozvedeným. Takto sa k nej správal na ich prvom rande. „Nikdy viac“

20.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jana_hocking/). V dnešnej dobe sa často stretávame s ľuďmi na rôznych typoch internetových fór. Sociálne siete sú niekedy miestom,…

Milovali sa so ženatými mužmi. Na rovinu povedali, čo ich vzrušovalo: „Chce ma muž inej ženy“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Nevera je bolestná skúsenosť, s ktorou je spojených mnoho ťažkých emócií. Novinárka z istého britského portálu sa rozhodla…

Nie právnici alebo vodiči. Tieto profesie najčastejšie zrádzajú

17.4.2024 Redakcia Vášeň v Tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Údaje o nevere nenechávajú nikoho v ilúzii. Väčšina románikov, 85 percent, sa začína na pracovisku. Vplýva na…

Prečo sa vzťahy rozpadajú? Skúmali to už pol storočia. Nie je to podvádzanie!

16.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrii Zastrozhnov). Prečo toľko vzťahov zlyhá? Ukazuje sa, že je to oveľa zložitejšie, ako si myslíme. Dvaja vedci skúmali…

Auto Trendy

Nový Mercedes-AMG GT 63 S E Performance debutuje s výkonom viac ako 800 koní a 1 400 Nm

24.4.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG predstavil najvýkonnejšiu verziu svojho nového výkonného kupé. Volá sa AMG GT 63 S E Performance, dosahuje výkon 816 k a maximálny krútiaci moment 1…

Neočakávané účinky zmeny klímy. Cestujúci ich pociťujú

24.4.2024 Redakcia Auto trendy - Zmena klímy má skutočný vplyv na leteckú dopravu. V dôsledku zlého počasia a turbulencií bolo v minulom roku zaznamenaných takmer dvakrát viac meškaní ako rok…

Koľko stojí nový Hyundai Santa Fe 2024 na Slovensku? Aké vlastnosti ponúka nové kórejské SUV

24.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia Hyundai Santa Fe sa predstavila minulý rok a už poznáme aj oficiálne ceny pre Slovensko. Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník jednej zo…

Tesla znižuje ceny. Najlacnejší model opäť pod magickou hranicou

23.4.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla znížila ceny niekoľkých modelov zo svojej ponuky na európskom trhu. Zníženie prišlo po tom, ako americká spoločnosť znížila ceny svojich vozidiel v Číne a…

Nákup auta a odpočet DPH

24.4.2024 Redakcia Auto trendy - Kúpa auta je pre podnikateľov často nielen prevádzkovou investíciou, ale aj daňovým rozhodnutím. Je veľmi dôležité pochopiť, ako môže odpočet DPH na auto ovplyvniť financie…

Volkswagen podpísal dohodu s Číňanmi. Nové autá budú o polovicu lacnejšie

24.4.2024 Redakcia Auto trendy - Spolupráca spoločnosti Volkswagen so spoločnosťou Xpeng rýchlo prinesie požadované výsledky. Najnovší podvozok CEA pre elektromobily, ktorý vyvinuli nemeckí a čínski inžinieri, zníži výrobné náklady nových…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov